De eerste indruk van Flow is er een van verwondering. Bij binnenkomst trekt een groots modern kunstwerk aan het plafond onmiddellijk de aandacht. In de vorm van een ronde waterdruppel toont het kunstwerk zijn schoonheid in verticale en horizontale volgorde, als een symbool van hedendaagse kunst. De rustige en warme licht- en schaduweffecten, samen met de beweging van elke 'waterdruppel', laten bezoekers op een onverwachte manier de ritmische stroom van de ruimte waarnemen.
Wat Flow onderscheidt van andere bars is de manier waarop het interieur en exterieur met elkaar in verbinding staan. Een opzettelijk schuine muur scheidt de binnenruimte van de buitenomgeving. De stille maar diepe industriële inktkleur strekt zich uit over elk deel van het interieur, waardoor een mysterieuze sfeer en een gevoel van het onbekende ontstaat. Een reeks smalle ramen op de straatmuur herstelt de verbinding tussen de binnen- en buitenwereld, waardoor een nieuwe interactieve relatie ontstaat.
De bar is gerealiseerd met behulp van diverse materialen zoals cement, metaal, glas, hout en kunstwerken. Het project beslaat een oppervlakte van 180 vierkante meter. Door de lange en smalle bouwstructuur van het gebouw heeft de ontwerper gekozen voor een combinatie van zitplaatsen in plaats van een traditionele opstelling. De tafels en stoelen, samen met de waterkringen op de vloer, vormen een contrast met het kunstwerk aan het plafond en balanceren de harde en zachte elementen in de ruimte.
Bo Zhou's ontwerp voor Flow is gebaseerd op een terugkeer naar logica en markttrends. Het gaat verder dan de creatieve formule en esthetische wetten, en werkt aan het doorbreken van de inherente indruk, het herscheppen van scène-interactie en het bereiken van commerciële doelen. Flow Bar heeft twee werelden met elkaar verbonden: de levendige en individualistische binnenstad en de afgelegen en rustige buitenstad.
Flow heeft enkele uitdagingen moeten overwinnen om te worden wat het nu is. De plafond- en wandinterfaces zijn ingebed met verborgen lichtbronnen, en de grote diffuse reflecties creëren een subtiele sfeer, waardoor het interactieveld tussen mensen die naar buiten kijken of naar binnen verkennen, wordt verbreed. In tegenstelling tot de open indeling van de conventionele barbalie, heeft de ontwerper de zeshoekige bar een diamantachtige snit gegeven, waardoor het het tweede visuele centrum van de hele scène wordt met zijn unieke materiaal en vorm.
Flow is een ruimte vol mysterie en een futuristische sfeer. Het is een plek waar mensen de stilte, eenvoud en gemak kunnen voelen terwijl ze zitten en genieten van hun drankje. Het project, dat in augustus 2021 van start ging en in januari 2022 werd voltooid, heeft de prestigieuze Gouden A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 gewonnen.
Projectontwerpers: Bo Zhou
Afbeeldingscredits: Photographer TOPIA
Projectteamleden: Bo Zhou
Projectnaam: Flow
Projectklant: Bo Zhou